Generella köpvillkor

Tillämpade villkor vid köp via mTorget’s webbshop

Ålder

mTorget säljer aldrig produkter till minderåriga. Man måste ha fyllt 18 år för att kunna handla hos.

Priser

Alla priset är i SEK (Svenska kronor) och inklusive moms (ifall produkten har avdragsgill moms). Vid prissättningsfel förbehåller sig mTorget rätten att neka en placerad köporder. Om betalning för en produkt med prissättningsfel redan har behandlats förbehåller sig mTorget rätten att makulera ordern och återbetala den gjorda betalningen.

Ändring av pris och sortiment

mTorget förbehåller sig rätten att ändra pris på produkter i webbshoppen samt att ändra sortimentet efter eget tycke.

Frakt

Leverans sker via PostNord. Ett kolli-ID bifogas med varje köp så att kunden har möjlighet att spåra försändelsen och få en uppskattad leveranstidpunkt. Försändelser lämnas endast ut efter att kund har visat upp godtagbar legitimation.

Leveranstid

När en köporder läggs innan klockan 12.00 skickas produkten samma dag och levereras inom 1-3 arbetsdagar. Leveranstiden beror på vart produkten ska levereras. Leveranser sker endast under arbetsdagar, vi levererar inga produkter under helger eller högtider.

Ej uthämtade paket

När en köpt produkt inte hämtas ut returneras den till oss. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att ta ut en avgift om 300 kr för att täcka de kostnader som uppstått. Kostnaderna innefattar: returfrakt, hantering och PostNord’s expeditionsavgift.

Ångerrätt

Som kund hos mTorget har du alltid 14 dagars ångerrätt. Vilket innebär att du kan häva köpet inom 14 dagar och få pengarna åter ifall du av någon anledning inte är nöjd med produkten. Tänk på att vi måste få tillbaka produkten i samma skick som den var i när vi skickade den, annars förbehåller vi oss rätten att fakturera dig för eventuell värdeminskning som du orsakat. Den 14 dagar långa ångerrätten räknas från och med när du eller en tredje part utsedd av dig tar fysiskt besittning av produkten, t.ex. när du hämtar ut produkten vid en postombud.

För att åberopa ångerrätten måste du meddela oss att du vill häva köpet inom den stipulerade 14 dagars perioden, annars förverkar du rätten att ångra köpet. Meddelandet måste innehålla en tydligt viljeförklaring att köpet ska hävas. Meddelandet kan skickas antigen via postbrev till:

mTorget AB
Grev Turegatan 18, 1 tr
114 46 Stockholm

eller via e-mail till: kontakt@mtorget.se

För att du ska ha ansetts meddelat oss inom den 14 dagar långa tidsfristen räcker det att ditt meddelande har skickats inom tidsfristen. Med andra ord anses meddelandet vara oss tillhanda om du kan visa att det skickats inom tidsfristen, t.ex. genom datering av e-mail eller postbrev.

Följden av hävt köp

Om du häver köpet i enlighet med ångerrätten som beskrivs ovan erhåller du full återbetalning om en betalning har hunnit behandlas. Återbetalningen är avhängig att produkten återlämnas till oss i samma skick som den var i när vi skickade den till dig, annars förbehåller vi oss rätten att göra nödvändiga avdrag från återbetalningen för att kompensera produktens försämrade skick eller täcka eventuella reparationskostnad. mTorget förbehåller sig även rätten att göra avdrag på summan som ska återbetalas för skador som uppstått genom att kunden har handskats med produkten på ett felaktigt sätt.

Vid retur skall produkt, tillbehör och förpackning returneras till mTorget i ursprungligt skick. Skicka eller lämna personligen in produkten till mCare Sweden på adress:

mCare Sweden AB
Hammarby Kaj 16
120 30 Stockholm

Vid retur står du själv för kostnaderna och tjänsten företagspaket måste användas så att försändelsen levereras direkt till vårt lager. Annars kan returen bli fördröjd med upp till 14 dagar och en administrationsavgift för uthämtning hos postombud debiteras med 150 kr.

Återbetalning vid hävt köp

Vid eventuella hävda köp återbetalar vi pengarna inom 5 arbetsdagar från det att vi mottagit produkten. Om ingen produkt har skickats innan köpet hävs återbetalas pengarna inom 5 arbetsdagar från och med det att vi mottagit meddelande om att du vill häva köpet.

Köpet återbetalas via samma betalningsmetod som användes för betalningen, om inte kunden kontaktar mTorget och ber oss betala tillbaka pengarna via en annan betalningsmetod. Vi förbehåller oss rätten att dröja med återbetalningen tills produkten är tillbaka i vår besittning och har genomgått en servicekontroll.

Garanti

När du köper en produkt hos oss får du alltid minst 3 månaders garanti. Garantin fungerar på samma sätt som Apple’s egna garanti och täcker hårdvarufel. Vid garantiärende åtar vi oss att antingen reparera produkten eller ersätta den med en likadan eller likvärdig produkt.

Garantin täcker inte skador som orsakats genom felaktigt användande av produkten eller yttre åverkan. Exempel på yttre åverkan är: att man tappar produkten, spiller vatten på den, sätter sig på den, osv. Garantin täcker inte heller mjukvarufel.

Vid garantiärenden skickar vi ut en förbetald fraktsedel så att du kan skicka in produkten till oss för en servicekontroll. Normal hanteringstid är cirka 10 arbetsdagar. Skulle det visa sig att produktens skada inte täcks av garantin debiteras en serviceavgift på 300 kr för att täcka fraktkostnader och kostnad för servicekontroll. Övriga kostnader skickas ett kostnadsförslag på som kund får godkänna eller avböja.

OBS! Säkerhetskopiera din information innan du skickar in din produkt. Produkten kan komma att fabriksåterställas, vilket innebär att all information går förlorad. Vi ansvarar ej för förlorad data.

Reklamation/Avhjälpande                   

Om en produkt saknas eller är skadad vid ankomst måste en reklamation göras direkt till postombudet eller till mTorget inom 24h. Spara alltid emballage om skada upptäckts vid uppackande. Om skadan inte är synlig förens försändelsen har öppnats måste en reklamation göras till mTorget inom 48h, från och med dagen som produkten levererades. Efter denna tid utgår ej ersättning.

Vid reklamation av försändelse kan hanteringstid uppgå mot 30 arbetsdagar.

Betalningsvillkor för företag

Som företagskund har du två betalningsalternativ. Det går bra att betala antingen med kort (VISA/MasterCard/Maestro) via Payex, eller mot faktura 14 dagar. Vid fakturaköp görs en sedvanlig kreditprövning innan leverans och leveransadressen måste stämma överens med företagets registrerade adress.

Betalningsvillkor för privatpersoner

Som privatkund har du tre betalningsalternativ. Du kan betala hela köpet antingen med kort (VISA/MasterCard/Maestro) via Payex, eller mot faktura 14 dagar. Vid fakturaköp görs en sedvanlig kreditprövning innan leverans och leveransadressen måste stämma överens med kundens folkbokföringsadress. Vi erbjuder även delbetalning via Klarna.

Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning av varor samt tryck- och prissättningsfel.